Vesti

UNDP osuđuje napad na srpske kuće Štupelju

UNDP najoštrije osuđuje napade koji su se dogodili sinoć u Štupelju nadomak Kline kada su demolirane dve nedavno obnovljene kuće za Srbe povratnike u tom selu. UNDP zahteva od kosovskih vlasti da preduzmu sve neophodne mere kako bi se počinioci priveli pravdi. “Ovakvi napadi ugrožavaju stvaranje bolje budućnosti za sve ljude na Kosovu. UNDP blisko sarađuje sa Vladom Kosova i nastaviće da omogućava povratak raseljenih na Kosovo”, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju. Novosagrađena kuća Milivoja Vasića potpuno je uništena, dok je kuća njegovog brata Velimira pretrpela manje oštećenje. Kuće su rekonstruisane zahvaljujući UNDP-ovom programu za povratak čija sredstva obezbeđuje Vlada Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017