Vesti

Rasim Ljajić traži da se ponište izbori u N. Pazaru

Prema preliminarnim podacima na lokalnim izborima u Novom Pazaru, Lista za Sandžak osvojila je 27 odborničkih mesta u lokalnoj Skupštini, druga po redu je koalicija „Zajedno za Novi Pazar“ sa 12 mandata, a po 2 mesta dobile su LDP i SRS i SPS. Međutim, izbori su ostali u senci zbog ubistva odborničkog kandidata koalicije “Lista za Sandžak” Ruždije Durovića, a počinioci ovog zločina su privedeni pravdi. Ubistvo Durovića u Novom Pazaru produbilo je neslaganja između dve vodeće političke partije u Sandžaku. Predstavnici liste za Sandžak za ubistvo smatraju odgovornim pripadnike obezbeđenja lidera SDP-a Rasima Ljajića, kaže generalni sekretar Ugljaninove Sandžačke demokratske akcije Fikret Nikšić. “Mi smatramo da je to posledica katastrofalnih rezultata “Koalicije zajedno za Novi Pazar”. Ubeđeni smo da su oni čekali 16 i 30 časova i kada su videli da će izgubiti oni su izazvali ovaj incident”. Lider SDP-a Rasim Ljajić tvrdi da ljudi iz njegovog obezbeđenja nisu pucali na Durovića i traži da se izbori ponište. “Ono što ću ja sigurno uraditi i od čega neću odustati je da ću podneti krivičnu prijavu protiv Sujlemana Ugljanina i Nermina Bejtovića zbog optužbe da je moje obezbeđenje pucalo na člana njihove stranke. Mi tražimo poništenje izbora, nećemo izlaziti na izbore bez stranih posmatrača i nikada nećemo učestvovati bez dobre pripreme i bez učešća Države”. Nakon što je Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine, problemi u Novom Pazaru su učestali. Iako je u gradu danas bilo mirno, napetost zboh poslednjeg incidenta među građanima postoji.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017