Vesti

SDP: Novi ustav, instrument za očuvanje celovitosti države

Predsedništvo Socijaldemokratske partije danas je na sednici u Kosovskoj Mitrovici zaključilo da budući Ustav Srbije treba da bude najznačajniji instrument za očuvanje teritorijalne i funkcionalne celovitosti države. Predsednik Socijaldemokratske partije Nebojša Čović izjavio je da su ti zaključci smer u kome će SDP delovati kada je Kosovo i Metohija u pitanju. „Tražićemo da se na Skupštini Srbije, kada budu iznete informacije o toku pregovora između Prištine i Beograda u Beču, zauzmu jasni stavovi o pitanju Kosova i Metohije i definišu pozicije Pokrajine u novom ustavu. Jako je važno da Ustav Srbije bude direktno sredstvo kojim se u velikoj meri obezbeđuje zaštita, istakao je predsednik SDP-a. Naglašavajući da se ulazi u preiod iskušenja i izazova kada je Kosmet u pitanju, Nebojša Čović je rekao da je zadatak političkih subjekata i medija da podignu duh srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u smislu ohrabrenja i optimistickih pristupa. „Ne mislim da je bilo šta izgubljeno dok ga ne izgubite. Mi nemamo pravo na ništa drugo, već imamo pravo da postavimo realne pristupe za problematiku vezanu za Kosovo i Metohiju“, rekao je Čović. Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju apelovao je na iskreno jedinstvo među političkim subjektima, naglašavajući da na problematici Kosmeta ne treba da se odvijaju bilo kakvi međustranački sukobi.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017