Vesti

Prva poseta Rolanda Katera opštini Lipljan

Tokom današnje posete opštini Lipljan komandant KFOR-a Roland Kater sastao se sa predsednikom SO Đevatom Olurijem sa kojim je razgovarao o trenutnoj bezbednosnoj situaciji. Nekoliko dana nakon što je imenovan za komandanta KFOR-a, nemački general Kater smatra da je situacija u pokrajini mirna i stabilna. “Ako pogledate naokolo videćete mirno i predivno područje, a ja sam tu da vas na to podsetim. U ova vremena, u odlučujuća vremena za vašu zemlju apsolutno je potrebno da imamo političare koji su za sigurnu i bezbednu sredinu. Kao takvi mogu da donose dobre i opravdane odluke. ” Na pitanje novinara šta je razlog za pojačanje snaga KFOR-a na severu Kosova, Kater je rekao da se tamo vrši samo premeštanje trupa radi bolje sigurnosti stanovništva i veće fleksibilnosti vojske. “Imamo novi koncept po kom raspoređujemo trupe u cilju postizanja veće fleksibilnosti. Sada je lakše sprovesti neke operacije i u poziciji smo da znamo sva područja Kosova. To je razlog zašto na severu premeštamo trupe. Imamo nemački bataljon da pruži više sigurnosti i pokaže više fleksibilnosti”. Ovo je prva poseta nemačkog generala Rolanda Katera opštini Lipljan od kada je stupio na dužnost komandanta KFOR-a 1. septembra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017