Vesti

N Sing Most na Ibru od sutra otvoren za vozila UNMIK-a, KFOR-a i OEBS. a

Most na Ibru koji deli Kosovsku Mitrovicu na severni srpski i južni albanski deo od sutra će biti otvoren za vozila UNMIK-a, KFOR-a i OEBS-a, kazao je na redovnoj konferenciji ?a novinare u Prištini portparol UNMIK-a Niradž Sing. “Samo vozilima UNMIK-a, KFOR-a i OEBS-a biće dozvoljeno da prolaze most. To je urađeno u saradnji sa policijom i lokalnim rukovodstvom kako bi se obezbedilo da se u toku ovog procesa održi bezbedna situacija i kako bi se sačuvala bezbednost svih građana”, reko je Sing. Odgovarajući na pitanje kada će most na Ibru biti otvoren za saobraćaj svih građana Sing je kazao: “To će se odvijati u fazama uzimajući u obzir situaciju na terenu i mišljenja lokalnih rukovodioca. ” On je rekao da je ovo prva faza u procesu otvaranja mosta za saobraćaj, a dalje propuštanje vršiće se u dogovoru sa lokalnim vlastima.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017