Vesti

Gračanica: U kabinetu Mikrobiologije od danas sve analize

U kabinetu za Mikrobilogiju Kliničko Bolničkog Centra Priština sa sedištem u Gračanici od danas će se raditi sve analize koje se rade iz oblasti mikrobiologije, potvrdio je KIM radiju direktor KBC-a Priština sa sedištem u Gračanici doktor Stojan Sekulić. On napominje da je stanovnicima centalnog Kosova, Sirinićke Župe i pomoravskog regiona tako omogućeno da za sve mikrobiološke analize više ne putuju do Kosovske Mitrovice i do gradova centralne Srbije. Sekulić kaže da je kabinet Mikrobiologije opremljen svim stručnim kadrovima i potrebnom opremom tako da će rezultati analiza biti krajnje pouzdani. Kabinet Mikrobiologije u Gračanici otvoren je pre nekoliko meseci uz pomoć sredstava Vlade Republike Srbije i Koordinacionog Centra za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017