Vesti

UNDP demantuje da je Koordinacioni centar rukovodio izgradnjom kuća u Klinavcu

Projekat izgradnje deset kuća za Srbe povratnike u selo Klinavac kod Kline u potpunosti je finansirala Vlada Kosova, a projektom je rukovodio UNDP (Program za razvoj Ujedinjenih nacija), saopštio je UNDP. Ova organizacija je demantovala izjavu koordinatora za Peć Radojka Dunića, da je projektom izgradnje deset kuća rukovodio Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, a da je sredstva obezbedila jedna nevladina organizacija. U saopštenju UNDP-a koje je dostavljeno KIM radiju se navodi da Klinavac predstavlja podprojekat projekta SPARK (Projekat održiva partnerstva za pomoć povratku manjina na Kosovu). Ovaj projekat vredan 827, 420.00 evra, drugi je po vrednosti, nakon projekta povratka u Srpski Babuš. Svi ovi projekti rade se u bliskoj saradnji sa Ministarstvom za povratak i zajednice u Vladi Kosova, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017