Vesti

L. Selo: Prva redovna sednica SLS-a

Danas je u Lapljem Selu održana prva redovna skupština novoformirane Samostalne Liberalne stranke. Predsednik stranke Slobodan Petrović je kazao da su prioriteti partije zastupanje i odbrana interesa nacionalne zajednice Srba na Kosovu i van Kosova, vodeći računa o poštovanju opštih, ljudskih vrednosti ostalih naroda u pokrajini. «Današnja skupština SLS-a označiće početak političke borbe u kojoj kosovski Srbi ali i svi drugi dobronamerni građani Kosova želimo da stvaramo novi životni ambijent u kome će svi građani imati jednaka prava i slobode i u kome će se osećati svi kao jedan i kao svoj na svome», rekao je Petrović. On je podsetio da je SLS nastala sa punom svešću o svojoj ulozi u očuvanju i oblikovanju srpske zajednice na Kosovu i delovanje Srba u političkom i ukupnom društvenom životu Kosova. Generalni sekretar stranke Petar Miletić kazao je da će glavno delovanje stranke biti nakon određivanja statusa Kosova i kako je kazao, kakvo god da bude rešenje statusa oni će se zalagati da Srpski narod ostane na Kosovu. «SLS kao mlada stranka nije se posebno opredeljivala po pitanju statusa Kosova. Naše glavno delovanje biće nakon rešenja statusa Kosova i kakvo god ono bilo mi pozivamo Srbe sa Kosova da ostanu u pokrajini, da ostanu mirni… Nadamo se da neće biti nasilja i novog egzodusa», kazao je Miletić. Samostalna liberalna stranka je politička organizacija formirana po opštim propisima privremene administracije Ujedinjenih Nacija na Kosovu. To je najmlađa politička partija kosovskih Srba registrovana kod OEBS-a u Prištini.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017