Vesti

Ulrih: KFOR intenzivno radi na proveri vesti o postojanju paravojnih jedinica na Kosovu

Komandant južnog krila NATO-a, američki admiral Hari Ulrih sastao se danas sa predsednikom SO Zubin Potok Slavišom Ristić. Oni su razgovarali o bezbednosnoj situaciji u toj opštini, projektima koje NATO planira da implementira na severu Kosova i o procesu pregovora Beograda i Prištine. Predsednik SO Slaviša Ristić je kazao da je upoznao admirala Ulriha da je 30. avgusta grupa uniformisanih lica vršila obuku gađanja na padinama Mokre Gore. “Pitali smo admirala Harija Ulriha o kakvim se paravojnim jedinicama radi, s obzirom da tu nismo prepoznali pripadnike KFOR-a“. Povodom informacija o prisustvu paravojnih jedinica na Kosovu i Metohiji komandant združenih snaga Hari Ulrih je istakao da KFOR intenzivno radi na proveri vesti o njihovom postojanju i aktivnostima. ”Uveravam vas da sam naložio KFOR-u da intenzivno proverava da li postoje ikakve paravojne aktivnosti. Do danas nismo pronašli dokaze za njihovo postojanje. Nastavićemo da tragamo, to je u delu naše nadležnosti“. Današnjem sastanku u Zubinom Potoku prisustvovali su i novoimenovani komandant KFOR-a Roland Kater i komandant multinacionalnih snaga Sever francuski general Žan Žak BartOstale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017