Vesti

O. O SRS Priština predlaže kongresu Šešelja i Nikolića

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Priština uputio je predlog da se na sedmom kongresu ove stranke koji će biti održan 8. oktobra u Beogradu za predsednika i zamenika predsednika SRS izaberu Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić, saopštio je Opštinski odbor SRS Priština. U saopštenju se navodi da je predlog jednoglasno usvojen na sednici Opštinskog odbora SRS Priština održanoj 23. 08. 2006. u Gračanici. U obrazloženju odluke se navodi da je dosadašnje rukovodstvo na čelu sa Vojislavom Šešeljem i Tomislavom Nikolićem dosledno sprovodilo program stranke, posebno kada je Kosovo i Metohija u pitanju, gde je uvek postojao i postoji realan i čvrst stav da je južna pokrajina deo Republike Srbije. U radu kongresa SRS učestvovaće i četiri delegata iz Opštinskog odbora Priština, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017