Vesti

N. Popović: U interesu svih da JAT poleti sa prištinskog aerodroma

Na kraju dvodnevne posete Pokrajini, šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije Nenad Popović rekao je novinarima u Kosovskoj Mitrovici da postoji interesovanje da JAT ponovo poleti sa prištinskog aerodroma. Popović je rekao da je to u interesu države Srbije, a pre svega stanovništva na Kosovu i Metohiji. “Albanski turistički operateri koji su radili sa JAT-om, zele ponovo da rade sa tom kompanijom jer su usluge kvalitetnije i znatno jeftinije”. Šef Ekonomskog tima je o ovoj inicijativi razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice u Prištini. On očekuje da će od UNMIK-a uskoro dobiti potvrdan odgovor. Prilikom posete prizrenskom kraju, Popović je uručio novčanu pomoć od po 30.000 evra Vinariji manastira Visoki Dečani u Velikoj Hoči i selu Novake kod Prizrena radi unapređenja proizvodnje i zapošljavanja. Vinarija u Velikoj Hoči će sredstva upotrebiti za nabavku pet specijalnih sudova za vrenje i čuvanje vina, što će, uz nove zaposlene i povećan otkup grožđa, uvećati proizvodnju sa sadašnjih 25.000 do 60.000 litara vina godišnje. Šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju Nenad Popović je u protekla dva dana obišao i srpske sredine u Kosovskom Pomoravlju, manastir Gračanicu, a u Prištini je razgovarao sa predstavnicima UNMIK-a, OEBS-a i šeficom Američke kancelarije Tinom Kajdanov. Poseta Kosovu i Metohiji organizovana da bi se privrednicima predstavili uslovi za uzimanje kredita, privredni razvoj i zapošljavanje.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017