Vesti

R. Trajković: Ahtisari zaboravlja da je srpski narod zaslužan za rušenje režima Slobodana Milosevića

Potpredsednik SNV-a Kosova i Metojihe Rada Trajković kaže da je izjava specijalnog predstavnika UN-a za status Kosova Martija Ahtisarija, da su “Srbi krivi kao narod” delimično tačna, ali da on zaboravlja da su predsednik Tadić i premijer Koštunića, kao i srpski narod lično zaslužni za rušenje režima Slobodana Miloševića. “Nažalost svi narodi kroz istoriju za greške koje je činilo njihovo rukovodstvo, posebno ako su imali podršku u narodu moralo je da snosi odgovornost i s tim u vezi ja mislim da srpski narod ima snage da izvrši demokratizaciju Srbije, identifikuje ljude koji su odgovorni za zločine i pođe putem koji podrazumeva u stvari put koji međunarodna zajednica prepoznaje kao put njihovih standarda, kazala je Trajković.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018