Vesti

Oskrnavljena crkva Svetog Nikole u Prištini

Nepoznate osobe oskrnavile su crkvu Svetog Nikole u Prištini. Portparol Kosovske policijske Službe Ranko Stanojević rekao je KIM radiju da je pričinjena manja materijalna šteta. «Počinioci su najverovatnije kamenom polomili jedan prozor, a što se tiče metalnog krova on je bio postavljen od strane jedne privatne firme koja nije dobila na tenderu za renoviranje crkve. Pošto ta firma nije dobila na tenderu odlučila je da skine metalnu konstrukciju jer je to njeno privatno vlasnistvo», kaže Stanojević. Novinar KIM radija posetio je crkvu Svetog Nikole i uočio polomljena stakla na prozoru crkve i polomljena stakla na vratima svešteničkog doma. Jedan prozor na oltarskom delu paraklisa crkve Svetog Nikole je potpuno skinut i kroz njega se može slobodno ući u crkvu koja je inače zaključana. Crkva Svetog Nikole zapaljena je u martovskom nasilju 2004. godine, a međuvremenu je na nju stavljen privremeni, krov koji je služio kao zaštita u zimskim mesecima.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018