Vesti

Američkim policajcima naređeno da se isele iz Zvečana i severnog dela KM

Američki UNMIK policajci koji žive u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu dobili su ovih dana naređenje da promene mesto stanovanja. Petnaestak policajaca koji su privatno stanovali u ovom delu Kosova i Metohije trebalo bi da se isele južno od Ibra, a ako to ne urade mogu ostati bez službe i vratiti se u SAD. Kako KIM radio nezvanično saznaje, 30. septembar je krajnji rok do kada bi policajci trebalo da napuste Kosovsku Mitrovicu i Zvečan. Ova odluka, ne vazi za opštine Leposavić, Zubin Potok i Lešak koje se nalaze na kranjem severu Kosova i Metohije. Šef odeljenja UNMIK policije za informisanje Tomas Li u izjavi za KIM radio nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018