Vesti

Dragaš - Raspisan konkurs za sve radnike škola goranske nacionalnosti

Nakon preporuke Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju da radnici zdravstva, prosvete i svi oni koji primaju plate iz privremenih institucija Kosova zatvore svoje račune i ne primaju sredstva iz pokrajinskog budžeta, opštinski Direktorijat za obrazovanje u Dragašu raspisao je konkurs za sve radnike škola goranske nacionalnosti u Gori. U izvorima iz škola saznajemo da se ovim konkursom želi angažovanje novih radnika u obrazovanju, koji bi protivno volji sadašnjeg nastavnog kadra, roditelja i nastavnika, radili po planu Ministarstva obrazovanja Kosova. U konkursu koji je raspisan za osnovne škole u Restelici, Kruševu, Dragašu, Brodu, Vraništu i Rapči, a koji je potpisao direktor Džemailj Iljazi za pojedina radna mesta, kao što su vaspitači u predškolskim odeljenjima, piše da se može konkurisati i sa završenom srednjom školom. Nastavnici, učenici i roditelji su saglasni da žele da pohađaju nastavu po planu i programu Republike Srbije, ali su se u ovom slučaju našli između dve političke opcije i odluke koje će najviše škoditi učenicima. - Savetnik ministra za obrazovanje nauku i tehnologiju u Vladi Kosova Dragiša Mirić potvrdio je KIM radiju da je konkurs za radnike škola u Dragašu raspisan, ali da ministarstvo o tome nije obavešteno. “Oni su to bez mog znanja uradili i ja nemam veze sa tim. Ne znam o čemu se radi, zvao sam “ove” iz Dragaša i nikakve informacije nisam dobio. - Sa Ružicom Milić koja je pri Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju zadužena za obrazovanje nismo uspeli da stupimo u kontakt, jer se, kako nam je rečeno u Koordinacionom centru, nalazi na godišnjem odmoru.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018