Vesti

Hari Urlih: Občeni smo i spremni da reagujemo na svako sramotno ponašanje građana Kosova

Komandant južnog krila NATO-a američki admiral Hari Ulrih i komandant KFOR-a Đuzepe Valoto sastali su se danas sa srpskim predstavnicima iz opštine Zvečan sa kojima su razgovarali o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova. Komentarišući martovske nemire 2004. godine, Hari Ulrih je ponašanje učesnika nasilja nazvao sramotnim. « General Valoto i KFOR promenili su taktiku, tehniku i procedure kao i program vežbi i ubeđen sam da ćemo biti sposobni da reagujemo. Občeni smo i spremni da reagujemo na svako sramotno ponašanje građana Kosova u budućnosti“. Admiral Hari Urlih je zamolio lidere na Kosovu i sve dobre ljude Kosova da se ne ponašaju na način koji bi naterao KFOR da proveri svoju spremnost. Komandant združenih snaga Hari Ulrih sastao se i sa zvaničnicima Ujedinjenih nacija iz Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018