Vesti

Izdvojena sredstva za pokretanje malih preduzeća na Kosovu

Delegacija ekonomskog tima danas je tokom posete Kosovskom i Kosovsko-mitrovačkom okrugu obišla brojne srpske sredine i razgovarala sa privrednicima i individualnim proizvođačima. Šef Ekonomskog tim Nenad Popović je izjavio da je Vlada Srbije izdvojila sredstva iz nacionalnog investicionog plana za pokretanje malih preduzeća. „U prvom periodu, u septembru ili oktobru ove godine, biće utrošeno 5-6 miliona evra na kredite za konkretne projekte koji će biti odobreni od strane komisija. Mi ne želimo da finansiramo projekte koji neće biti održivi ili koji će biti razrušeni. Popović je rekao da veruje u jedan početak ekonomskog preporoda uz podršku Vlade Srbije. Na kraju dvodnevne posete pokrajini, delegacija Ekonomskog tima danas je svečano otvorila četvorospratnu stambenu zgradu u Zvečanu čiju je izgradnju finansirao Koordinacioni centar za KiM.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018