Vesti

Istražni postupak obustavljen jer M. Ilinčić nije sarađivao sa sudom

«Međunarodni tužilac u Kosovskoj Mitrovici odbacio je zbog nedostatka dokaza istražni postupak protiv dva Albanca osumnjičena za pokušaj ubistva Milisava Ilinčića marta ove godine na mostu u Kosovskoj Mitrovici», potvrdio je na pres konferenciji u Prištini portparol UNMIK-a Niradž Sing. On je rekao da je glavni razlog za ovakvu odluku međunarodnog tužioca nesaradnja žrtve i svedoka u istražnom postupku kao i brisanje video snimka koji je tog 28-og marta zabeležio incident na Ibarskom mostu. «Čak i uz podršku opštinskih organa u severnom delu Mitrovice nismo uspeli da ubedimo žrtvu da sarađuje sa sudom a video snimak je bio lošeg kvaliteta i kao takav nije pomogao rekonstrukciji celog incidenta, šta više video snimak se sam obrisao pre nego što je policija mogla da ga modifikuje u neku čitljivu verziju», objasnio je Sing. Na pitanje da li je moguće da se video snimak, glavni dokaz pokušaja ubistva Ilinčića, sam po sebi izbriše, Niradž Sing je rekao da se zapis presnimavao nekoliko puta i da se tako vremenom sam po sebi izbrisao. Sing je obavestio novinare da je UNMIK u ovom slučaju uzeo u obzir sve javne optužbe uključujući i one iz Koordinacionog centra. On je kritikovao je saopštenje Koordinacionog centra u kojem se odluka međunarodnog tužioca naziva skandaloznom. «Skandalozno je nepoštovanje sudskog postupka i pripisavanje raznih motiva međunarodnom tužiocu za ovakvu odluku», prokomentarisao je portparol UNMIK-a. On je rekao da će javnost sledeće nedelje biti detaljno upoznata sa planovima policije na obezbeđivanju administrativnih prelaza na Kosovu. Sing nije želeo da potvrdi ali ni da demantuje tvrdnju medija da je policijski komesar Kai Vitrup doneo odluku da administrativni prelaz Jarinje na severu Kosova obezbeđuju samo pripadnici KPS-a srpske i bošnjačke nacionalnosti.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017