Vesti

Vladiki Jovanu stigao nalog za izvršenje zatvorske kazne Vladiki Jovanu stigao nalog za izvrš

Vrhovni sud Makedonije izdao je nalog poglavaru Ohridske arhiepiskopije, mitropolitu skopskom Jovanu da se javi pravosudnim organima zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog navodne utaje donacije za obnovu jednog hrama u Velesu. Iz Ohridske arhiepiskopije KIM radiju je potvrđeno da je vladika bolestan i da neće moći da se još nekoliko dana odazove na poziv. Makedonski vrhovni sud je izdao nalog da se Vladika Jovan dana 25. 07. 2006 godine javi u zatvor u Skoplju u Idrizovu ili će u suprotnom biti priveden, javlja dopisnik KIM radija iz Skoplja Ana Krstić Dimitrijevska. «Pravosnažno rešenje za izdržavanje zatvorske kazne na snazi je od maja meseca ove godine ali koristeći prava na žalbu izvršenje kazne je odloženo», rekao je KIM radiju episkop Marko. On kaže da je pre nedelju dana sud odlučio da odbije svaku vrstu žalbi i vladiki Jovanu je dostavljeno rešenje i poziv za izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana na koju je osuđen zbog navodne utaje donacije za obnovu jednog hrama u Velesu. «Zbog problema sa kičmom on je pod terapijom i neće moći da se odazove na sudski poziv u najskorije vreme», rekao je episkop Marko. Iz Kancelarije Sinoda ove jedino priznate pravoslavne crkve u Makedoniji saopšteno je da će se Vladika Jovan najverovatnije javiti na izdržavanje kazne u Idrizovu kod Skoplja za desetak dana, odnosno - 8. avgusta. «Vlasti će raditi po svome i vladiku Jovana mogu uhapsiti još danas, sutra », rekao je episkop Marko uz napomenu da će u uskoro o ovome biti obavešten i sinod SPC.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017