Vesti

Meštani Građenika kod Kosovske Kamenice konačno dobili put

U selu Građenik kod Kosovske Kamenice danas je zatvoren projekat izgradnje prvog puta. Izgradnjom lokalnog puta u dužini od sedam kilometara omogućeno je da selo Građenik bude povezano sa opštinskim centrom u Kosovskoj Kamenici. Međutim, ostalo je još stotinak metara da se završi da bi se ovaj put povezao sa putem koji vodi do Prištine. Projektom, u vrednosti od 73 hiljde evra, rukovodi UNDP, a finansiran je od strane Vlade Kosova. Zamenik glavnog predstavnika UNDP-a Martinš Hilderbrants je kazao da je cilj izgradnje bio da se ljudima omogući povezivanje sa glavnim putem, kao i lakša komunikacija sa okolinom. Meštani Građenika prvi put su dobili put, i to za njih mnogo znači prvenstveno što će na taj način biti povezani sa ostatkom sveta. Ovo multietničko selo su 1999. godine mnogi meštani napustili, tako da tu sada živi samo petnaestak Srba.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017