Vesti

Godišnjica stradanja 14 žetelaca u Starom Gracku

Sedma godišnjica stradanja 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku kod Lipljana 1999. godine, obeležena je danas u podne služenjem parastosa u centru sela uz prisustvo par stotina meštana. Stojan Stoisavljević, jedan od predstavnika sela kaže da je od 23. jula 1999. godine u Starom Gracku stalno prisutni tuga i bol. “Toga dana stradali su naši očevi, braća, sinovi, kumovi, rođaci, prijatelji, komšije, naši školski drugovi. Stradali su ljudi skoro svih starosnih doba od najmlađeg Novice Janićijevića koji nije imao ni 17 godina do najstarijeg Nikole Stojanovića. Tog dana stradala je naša radost, naša sloboda, naša ljubav... Teško mi je da nabrojim sve što je stradalo. Neka nam ovaj pomen bude istovremeno i podsticaj za veća napregnuća i borbu da ostanemo i opstanemo na svojim ognjištima“, kazao je Stoisavljević. Pomen žrtvama nije služen na seoskom groblju jer su KFOR i UNMIK posle miniranja groblja i razbijanja preostalih 16 spomenika, pre skoro dva meseca, zabranili ulazak na groblje. Današnjem parastosu niko od srpskih ni međunarodnih zvaničnika nije prisustvovao. Rodbina ubijenih zavijena u crno, razočarana je što počinioci zločina još uvek nisu privedeni pravdi.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017