Vesti

Sedam godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku

Sedma godišnjica stradanja četrnaest srpskih žetelaca u selu Staro Gracko kod Lipljana biće obeležena danas. Tačno u podne, služiće se parastos u centru sela, a ne na groblju koje je porušeno zajedno sa kapelom. Meštani Starog Gracka su to odlučili jer su UNMIK i KFOR posle nedavnog miniranja groblja i razbijanja preostalih 16 spomenika zabranili ulazak na groblje. Iz UNMIK-a su nedavno najavili da je odlučeno da se kapela i svi porušeni spomenici poprave i podigne ograda oko groblja. Na današnji dan pre sedam godina, iz zasede, na svojim njivama ubijeno je 14 žetelaca, među kojima i jedan 14-ogodišnjak. Tada su postradali Andrija Odalović, Jovica i Rade Živić, Slobodan, Mile, Novica i Momir Janićijević, Stanimir i Boško Đekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepšić i Milovan Jovanović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017