Vesti

K. Centar:Skandalozna odluka međunarodnog tužioca

Međunarodni javni tužilac za Kosovskomitrovački okrug Paul Flin, obustavio je istragu protiv dvojice Albanaca, osumnjičenih za pokušaj ubistva srpskog mladića, iako je jedan od njih priznao da je 28. marta ove godine na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici nožem ranio devetnaestogodišnjeg Milisava Ilinčića. U obrazloženju ove zaprepašćujuće i skandalozne odluke, tužilac Flin pokušava da prikrije i nestanak očevidnog dokaza pokušaja ubistva i tvrdi da je "incident snimila video kamera saobraćajne policije na mostu, ali je snimak bio lošeg kvaliteta i automatski se izbrisao, saopštio je danas Međunarodni pres-centar Koordinacionog centra Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici. Istraga je obustavljena protiv Valona Hisenija osumnjičenog za krivično delo "pokušaj teškog ubistva" i Smajla Gašija, osumnjičenog za krivično delo "nanošenja lake telesne povrede", a u nastavku obrazloženja ove odluke navodi se da je "31. marta 2006. godine osumnjičeni Valon Hiseni u svom svedočanstvu priznao da je ubo žrtvu otvorenim džepnim nožem". Milisav Ilinčić, zbog opšteg nepoverenja Srba u kosovske (albanske) institucije nije želeo da se pojavi pred sudom, što je međunarodnom tužiocu Paulu Flinu poslužilo kao "adut" da stotinama nekažnjenih zločina Albanaca nad Srbima priključi i pokušaj ubistva mladog Ilinčića, kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017