Vesti

Vlada Kosova usvojila 19 Zakona koji će poboljšati razvoj poljoprivrede u Pokrajini

Ministarstvo Vlade Kosova za poljoprivredu, veterinu i ruralni razvoj donelo je 19 Zakona, a potpisano je i 69 administrativnih akata uz pomoć kojih će se u narednom periodu unaprediti poljoprivredna proizvodnja. Od svih privrednih grana na Kosovu, poljoprivreda je najrazvijenija i najbitnija za građane jer mnogima od njih predstavlja izvor egzistencije, rekao je zamenik ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja na Kosovu Tome Hajdaraj. On je u intervjuu Glasu juga istakao da nedavno usvojenih 19 Zakona u predhodnom periodu mogu doprineti ubrzanom razvoju poljoprivrede na Kosovu. Hajdaraj je istakao da najveće probleme u radu ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj predstavljaju neodgovarajuća fiskalna politika, niske cene i loša mehanizacija. On smatra da će u pogledu funkcionisanja Ministarstvu biti mnogo lakše kada bude određen status Kosova. Zamenik ministra poljoprivrede Tome Hajdaraj je naglasio da sa ministarstvom Srbije ima zadovoljavajuću saradnju i napomenuo da će ona biti nastavljena u cilju usklađivanja zakonskih propisa.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017