Vesti

KPS: Patrola bila primorana da se brani od potpredsednika opštine Leposavić

Kosovska policijska služba saopštila je da je na administrativnoj liniji u mestu Jarinje u incidentu, u kome su pre tri dana nanete telesne povrede potpredsedniku opštine Leposavić Nebojši Raduloviću, patrola policije bila primorana da primeni silu u samoodbrani, jer je bila fizički napadnuta. U saopštenju KPS-a je navedeno da je 15. jula, u 22, 40 sata, tokom rutinske kontrole policija zaustavila vozilo koje je dolazilo iz Srbije, u kome je bilo četiri putnika - dve odrasle i dve maloletne osobe - ali da je vozač, muškarac, čije se ime ne navodi, odbio da preda dokumenta i da je, kako se tvrdi, posle vređanja, fizički napao policajce. Protestni skup Srba, koji je tim povodom, najavljen za danas u Jarinju, odložen je, potvrdili su Tanjugu predstavnici Skupštine opštine Leposavić. Predstavnici opštine Leposavić su takođe potvrdili da će sa predstavnicima kosovske policije o tome razgovarati i da od ishoda razgovora zavisi da li će protesta biti ili ne.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017