Vesti

Potpredsednika Opštine Leposavić napali KPS policajci

Potpredsednik Opštine Leposavić Nebojša Radulović povređen je sinoć oko 23 sata na administrativnoj liniji Srbije sa Kosovom u mestu Jarinje kada je fizički napadnut od strane trojice albanskih policajaca pripadnika KPS policije. Kako ističe Radulović posle rutinske kontrole dokumenata policajci su izvršili potpun pretres vozila grubo se ponašajući, kako prema Raduloviću, tako i prema članovima njegove porodice. Posle manjeg sukoba usledio je pokušaj privođenja uz upotrebu suzavca i pendreka gde su Raduloviću nanete teške povrede. “Tog dana sam već prelazio preko administrativnog prelaza Jarinje i isti policajci su me već kontrolisali i pretresali i mislim da je ovo klasična provokacija”, kaže Radulović. On napominje da je insistirao da razgovara sa srpskim policajcima, ali da ih u tom trenutku nije bilo na punktu. Radulović dodaje da se ceo slučaj odvijao samo kilometar od njegove kuće. “Ne mogu da prežalim torturu koju sam doživeo od albanskih policajaca u svom rodnom Jarinju”, rekao je Radulović. Radulović ističe da će već koliko sutra alarmirati sve nadležne i tražiti sastanak na najvišem nivou.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017