Vesti

Sanda Rašković Ivić posetila Centralno Kosovo

Sanda Rašković Ivić, predsednica Koordinacionog centra je danas, drugog dana četvorodnevne posete Kosovu i Metohiji, boravila na Centralnom Kosovu. Ona je jutros razgovarala sa zamenikom šefa UNMIK-a Stivenom Šukom. Stiven Šuk je današnji dan i razgovore sa predsednicom Koordinacionog centra kao i celokupnu situaciju označio kao optimističnu. « Mislim da smo našli način kako Koordinacioni centar i UNMIK mogu da funkcionišu uz poboljšanu koordinaciju ». Sanda Rašković Ivić i Stiven Šuk su obišli srpska sela Brnicu i Badovac i raseljena lica u kontejnerskom naselju u Gračanici koji su tu smešteni od martovskih nemira 2004. Rašković Ivić je raseljenima uputila poruku da ih Srbija nije zaboravila, i da je Srbija za mirna rešenja. Ona je istakla i da će srpski čelnici učiniti sve da pomogne Srbima i drugim nealbancima da opstanu na svojim ognjištima. Sanda Rasković Ivić je kazala da je njen četvorodnevni boravak u pokrajini najviše posvećen povratku raseljenih i prognanih. «Sa gospodinom Šukom sam razgovarala o povratku i opstanku. Obišla sam neke od povratniočkih zajednica i založiću se za njihov opstanak». Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju sastala se danas i sa opštinskim koordinatorima Centralnog Kosova. U naredna dva dana Rašković Ivić će obići Kliničko-bolnički centar iz Prištine smešten u Gračanici, i srpske sredine na Centralnom Kosovu i u Kosovskom Pomoravlju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017