Vesti

S. Rašković-Ivić : Srbija spremna da razgovara sa svima

Predsednica Koordinacionog centra Sanda Rašković Ivić započela je danas četvorodnevnu posetu Pokrajini. Ona je u Zubinom Potoku izjavila da je srpski pregovarački tim spreman da razgovara sa svima i da ukrsti argumente kako bi se izbegla mogućnost da rešenje o statusu Kosova bude nametnuto. "Stav srpskog pregovaračkog tima o budućem statusu Kosova je da za dobrobit svog naroda želi da pregovara sa svima. Ukrstićemo argumente jer da nije tako otvorili bi carski put za nametnuto rešenje, što srpska strana ne želi", rekla je Rašković Ivić. Rašković Ivić je u Zubinom Potoku položila kamen -temeljac za fiskulturno-sportsku salu. Predsednica Koordinacionog centra danas je posetila metohijska sela u kojima žive Srbi. Prilikom posete Vidanju i Blagači, Sanda Raškoviž Ivić je rekla da država Srbija neće zaboraviti povratnike koji tu žive i da neće prihvatiti bilo kakvu nezavisnost Kosova. Žitelji ovih sela predstavili su svoje probleme oko procesa povratka i izrazili zabrinutost zbog poslednjih incidenata u selima oko Kline, posebno zbog ubistva Dragana Popovića iz tog grada. Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju je u Goraždevcu položila cveće na spomenik stradaloj deci na Bistirici 13. avgusta 2003 godine, a potom se sastala i sa opštinskim koordinatorima, sa kojima je razgovarala o daljem opstanku tamošnjih Srba na Kosovu. Raškovićeva kasnije putuje u Pećku Patrijaršiju, a sutra će se sastati sa vršiocem dužnosti specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN Stivenom Šukom. U naredna tri dana ona će obići gotovo sva sela na centralnom Kosovu i Kosovskom pomoravlju gde žive Srbi, a na kraju posete, u nedelju 16. jula, održaće konferenciju za novinare u Kosovskoj Mirovici.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017