Vesti

Delegacija SNV-a u poseti Americi

Episkop raško-prizrenski Artemije predvodiće delegaciju Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije koja će, sutra otputovati u Ameriku, saopštila je ta eparhija. Sa episkopom Artemijem, u Ameriku će otputovati Rada Trajković, Dragan Velić, profesor Miroljub Jevtić i iguman manastira Banjska protosinđel Simeon. «Osnovna poruka koju će Episkop Artemije, zajedno sa ostalim članovima delegacije, preneti američkoj administraciji i američkoj javnosti, sastojaće se u čvrstom i nepokolebljivom stavu Srba da ne dopuste i ne prihvate odvajanje Kosova i Metohije od Srbije kroz bilo kakav oblik nezavisnosti», rekla je za KIM radio potpredsednik SNV-a Rada Trajković. Ona je najavila da su zajazani tazgovori sa zvaničnicima Kongresa, Senata, američke Vlade, Pentagona i Saveta za nacionalnu bezbednost. Idemo sa porukom, sa željom da tražimo rešenje koje neće biti nezavisnost, i koje će značiti mogućnost našeg opstanka na ovom prostoru ili koje će sprečiti nestanak jedne civilizacije i jednog naroda, naglasila je Rada Trajković. Delegacija SNV-a boraviće u poseti SAD-u deset dana.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017