Vesti

U Suvom Dolu počela akcija čišćenja Ibra

U Suvom Dolu nadomak Kosovske Mitrovice juče su predstavnici UNDP-a i UNMIK-a označili početak multietničkog projekta čišćenja reke Ibar. Glavni predstavnik UNDP-a Frode Mauring je rekao da je planeta zemlja zajednička i da je to razlog zašto bi svi trebali da uzmemo učešće u njenom očuvanju. “ Okruženje ne poznaje nikakve granice i pogađa svakog od nas bez obzira na etničku pripadnost, pol i bilo koje druge karakteristike“. Mauring je istakao da će UNDP i dalje nastaviti da radi na razvoju društva na Kosovu fokusirajući se pre svega na kosovske institucije, vladavinu zakona, zapošljenje, okruženje kao i povratak“. Akcija čišćenja reke u Suvom Dolu okupiće oko 100 ljudi srpske i albanske nacionalnosti iz mitrovačkog regiona. Jedan od učesnika Jovan Ilić iz Kosovske Mitrovice kaže da za tako nešto ima dva razloga. “Ovde sam zbog toga što je krajnje je vreme da se smeće iz Ibra počisti, a s druge strane imam i matrijalni razlog. Nadoknada za radno angažovanje u čišćenju iznosi 108 evra“. Finansijer projekta rečnog korita Ibra, u vrednosti od 50 000 evra, je UNDP. Po najavama nadležnoih akcija će trajati mesec dana.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017