Vesti

Međunarodni izvori tvrde da pucnjava u Grabcu nema veze sa utakmicom

KIM radio saznaje iz međunarodnih izvora da su stanovnici Grabca čuli veliku eksploziju prošle noći oko 23:15, a pre i posle toga pucnje iz vatrenog oružja. Vojnici KFOR-a zbog toga nisu dozvolili meštanima da izlaze iz kuća što ih je dodatno uznemirilo. Izvor tvrdi da eksplozija i pucnjava nemaju veze sa utakmicom između Italije i Nemačke. Italijanski vojnici iz Grabca su izjavili da se eksplozija čula 5-10 minuta pre nego što je reprezentacija Italije postigla dva pobedonosna gola. U vreme eskplozije su, dakle, svi ljudi sedeli pred televizorima, tako da niko nije mogao da vidi šta se dešava. KFOR je obećao da će dati više informacija tokom dana.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017