Vesti

Nije bilo pucnjave na kuće Srba u Grapcu

- Koordinator opštine Klina Stojan Dončić demantovao je u izjavi za KIM radio navode pojedinih beogradskih medija da je na kuće Srba povratnika u selu Grabac kod Kline sinoć pucano. On kaže da je pucnjave bilo, ali ne u Grapcu već u Biči i da se radilo o slavlju italijanskih vojnika KFOR-a. “Ma nije bilo ništa, to su Italijani pucali, veselili su se zbog utakmice i to je bilo u Biči a ne u Grapcu” kaže Dončić. -Portparol KFOR-a Klaus Treude danas nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju. - Pojedini beogradski mediji preneli su informaciju da su najmanje tri rafala i jedna granata iz minobacača ispaljeni noćas na kuće Srba povratnika u selu Grabac, kod Kline. U selu Grabac živi oko 30 Srba povratnika, među kojima ima i dece. U Klini je 20. juna iz vatrenog oružja u svojoj kući ubijen Srbin Dragan Popović, takođe povratnik. - Portparol UNMIK policije Niradž Sing rekao je na konferenciji za novinare da nema novih detalja u istrazi o ubistvu Dragana Popovića koji je ubijen 20. juna u Klini.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017