Browsing: Vesti

Četiri od pet pripadnika Kosovske policije koji su juče zadržani na administrativnim prelazima sa Srbijom su pušteni na slobodu, Zadržan je zamenik direktora KP Dejan Janković. Među privedenima bili su i Siniša Minić, Zoran Marinković, Boban Simonović i Ramiz Ibrahimi, rekao je premijer Kosova Aljbin Kurti na sednici Vlade.

Veliki broj divljih deponija, upotreba plastičnih kesa, zagađenje vode i vazduha predstavljaju glavne ekološke probleme na Kosovu, složili su se sagovornici debate „Uloga i efikasnost civilnog društva u podizanju svesti o ekološkim pitanjima i izazovima u sprovođenju postojećih ekoloških zakona i propisa“.

Umesto da srpska diplomatija forsira prijem Kosova u međunarodne organizacije, čime bi se konačno sprečilo kršenje ljudskih prava na ovoj teritoriji, Srbija taj čin karakteriše kao napad na državu, pa čak preti istupanjem iz te organizacije, piše za Radar diplomata Ljubomir Anđelković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopštilo je da je na prelazima Jarinje, Merdare i Bela Zemlja privedeno deset pripadnika kosovske policije (Albanci i Srbi), kao i na granici Srbije i Hrvatske. Pet ih je pušteno, dok je još pet u pritvoru među kojima je i zamenik direktora KP Dejan Janković.