Vesti

Troje policajaca povređeno kod Vinarca

U sinoćnoj tuči između pripadnika Kosovske policijske službe i Albanaca kod mesta Vinarce nedaleko od Kosovske Mitrovice povređeno je troje policajaca srpske nacionalnosti. Do incidenta je došlo kada su dva policajca, jedan Srbin i jedan Albanac, radi rutinske kontrole zaustavili vozilo u kome je bilo sedmoro Albanaca, potvrdio je za Glas juga regionalni portparol Kosovske policijske službe Lari Miler. Miler je rekao da je razlog zbog čega su policajci zaustavili vozilo bilo dete koje je sedelo vozaču u krilu. „Albanski policajac iz tima rekao je vozaču da prebaci dete na zadnje sedište. Vozač je postao nabrusit i počeo da preti. U tom trenutku njegovi saputnici izašli su iz vozila i počeli da prete policajcima koji su zatražili pojačanje iz severne stanice. Pre nego što je pojačanje stiglo putnici su napali policajce. U međuvremenu se okupila masa iz obližnjih sela i neki od seljana su se priključili timu“, rekao je regionalni portparol. Policija je uhapsila petoricu Albanaca koji su napali patrolu Kosovske policijske službe i istraga je u toku.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017