Vesti

Goran Pavić u kućnom pritvoru

Pripadnik Kosovske policijske službe Goran Pavić koji je pre tri dana uhapšen pod sumnjom da je 1999 godine izvršio pljačku na teritoriji opštine Novo Brda jutros je iz pritvora u Gljilanu prebačen u kućni pritvor u svojoj kući u selu Bostane. Goran Pavić nalaziće se u kućnom pritvoru mesec dana nakon čega će početi suđenje za kako se navodi u optužnici krađe automobila i iznude novca od neimenovanog albanca 1999 godine. Pavić u izjavi za naš program tvrdi da je cela stvar izrežirana od strane komandanta policijske stanice Esata Marovcija u kojoj radi jer nekoliko dana pre ovog događaja svom pretpostaljenom uputio žalbu zbog lošeg odnosa Albanaca prema srpskim policajcima. Pavić je siguran u svoju nevinost ali želi da se sudski postupak vodi uz prismotru međunarodnih sudija.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018