Vesti

Vozač autobusa hteo da baci putnicu u Kačaničku klisuru

Vozač autobusa “Eroljin turs” koji saobraća na relaciji Priština-Skoplje hteo je utorak 16. 05. 2006. u Kačaniku da izbaci iz autobusa sedamdesetogodišnju Zagorku Todorovsku da bi je, kako je za KIM radio rekla Zagorka, bacio sa mosta u Kačaničku klisuru. “Kada smo stigli na most kod Kačaničke klisure vozač je zaustavio autobus i na albanskom jeziku, koji inače razumem, rekao ostalim putnicima da će me baciti u klisuru. Jedan stariji čovek i još nekoliko ljudi počeli su da viču na vozača rekavši mu da ne sme to da uradi, na šta im je on odgovarao da sme i ta njihova prepirka trajala je oko deset minuta”, kaže Todorovska. Nakon što su ostali putnici odvratili vozača od te namere, on je nastavio put do Skoplja, ali je u blizini granice sa Makedonijom rekao da se autobus pokvario i da ne može da nastavi dalje. Zagorka je do Skoplja, gde inače živi, od granice otišla taksijem. Zagorka Todorovska je Srpkinja sa Kosova koja već 40 godina živi u Skoplju. U pokrajinu je, posle petnaest godina, došla pre mesec dana u posetu rođacima u Čaglavici. Na autobuskoj stanici u Prištini KIM radiju je rečeno da autobus “Eroljin turs” pripada skopskoj agenciji i saobraća svakog dana na relaciji Priština-Skoplje, sa polaskom u 14 sati i 30 minuta iz Prištine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018