Vesti

Održan protest zbog hapšenja Gorana Pavića

U selu Prekovce opština Novo Brdo danas je održan protestni skup zbog hapšenja Gorana Pavića, pripadnika Kosovske policijske službe, osumnjičenog da je 1999. godine izvršio pljačku na teritoriji opštine Novo Brdo. Skupu je prisustvovalo oko 200 ljudi kojima su se obratili predsednik Opštine Novo Brdo Pera Vasić i članovi najbliže porodice pritvorenog, koji su osudili ovaj, kako kažu, nepravedni čin. Posle protesta formiran je inicijativni odbor za oslobađanje Gorana Pavića, na kojem je odlučeno da se protestni skupovi održavaju svakog dana od 10:00 časova ispred zgrade SO Novo Brdo, sve dok se Goran Pavić ne oslobodi, ili mu se omogući da se brani sa slobode. Pavić je pre dva dana priveden na informativni razgovor, a istog dana je i pritvoren zbog navodne sumnje da je počinio krivično delo krađe automobila aprila 1999. godine u selu Poneš. On se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018