Vesti

Od ove godine praznik sv. Vasilija Ostroškog opštinska slava u SO Leposavić

Velikim brojem manifestacija danas se u Leposaviću proslavlja praznik sv. Vasilija Ostrokog, koji je od ove godine odlukom SO Leposavić proglašen za opštinsku slavu. Obeležavanje praznika otpočelo je u hramu posvećenom ovom svetitelju, koju je služio episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije uz sasluženje sveštenstva i monaštva ove eparhije. U svojoj besedi vladika Artemije je pred više stotina vernika rekao da okupljanje naroda na ovaj praznik govori o povratku vere i života u Hristu. Raduje me što će od ove godine praznik Svetog Vasilija Ostroškog biti i opštinska slava, a ovaj grad će tek posle više decenija imati svog zaštitnika, rekao je vladika Artemije. Nakon liturgije upriličen je prijem kod predsednika SO Leposavić na kome su pored vladike Artemija i sveštenstva i monaštva Eparhije raško-prizrenske prisustvovali i ugledni gosti iz opština : Čačak, Raška, Kraljevo, Brus kao i mnogi učesnici današnjeg programa. Danas se u Leposaviću održavaju i ulične trke u više kategorija, a u ime Atletskog saveza SCG ovom dogadjaju prisustvuje i Dragutin Topić, jedini svetski rekorder iz SCG. Večeras će u centru Leposavića biti organizovan koncert grupe Galija.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018