Vesti

Ponovo kamenovan autobus sa Srbima u mestu Rudnik

Autobus Ujedinjenih Nacija koji prevozi Srbe na relaciji Kosovska Mitrovica-Osojane kamenovan je jutros oko 9 sati i 30 minuta u albanskom naselju Rudnik u opštini Srbica, potvrdila je za KIM radio Biljana Đurić iz Osojana, koja je bila u autobosu. U autobusu se nalazilo oko 50 putnika među kojima je bio veliki broj dece i starijih ljudi. Povredjenih nije bilo, a na vozilu je polomljeno nekoliko stakala. Uviđaj su izvršili pripadnici KPS i UNMIK policije. Ovo je drugi napad na ovaj autobus u poslednjih pet dana. - Jedan od predstavnika Osojana Mališa Đurić izjavio je za KIM radio da je kamenovanje autobusa na ovoj relaciji savkog utorka i petka postalo uobičajena stvar. “Uvek se to dešava u mestu Rudnik, a pošto je to kamenovanje svakodnevna pojava tražili smo od policije i KFOR-a da uvedu pratnju, ali do danas niko nije posvetio pažnju tom problemu”, kaže Đurić.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018