Vesti

Povređeni mladići i dalje životno ugroženi

Zdravstveno stanje dvojice srpskih mladića koji su juče teško ranjeni kada je nepoznati napadač otvorio na njih vatru iz automatskog oružja na benzinskoj pumpi u mestu Grabac kod Kosovske Mitrovice i dalje je kritično, potvrdila je za dnevnik KOSME anesteziolog u bolnici u Kosovskoj Mitrovici doktor Milena Cvetković. «Zdravstveno stanje Miloševića i Jevtića je teško, vitalne funkcije su im stabilne ali su komplikacije moguće i oni su životno ugroženi», rekla je Cvetković. Podsetimo u jučerašnjem incidentu ranjeni su 19-togodišnji Jovan Milošević i 21-nogodišnji Jablan Jevtić. Regionalni portparol KPS-a Sami Mehmeti izjavio je da je motiv napada na radnike pumpe bila pljačka i da je tom prilikom odneta izvesna količina novca. Istraga o ovom slučaju je u toku. Pomoćnik direktora službe Koordinacionog Centra za Kosovo i Metohiju zadužena za pitanja školstva i zdravstva Ružica Milić obišla je danas u zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici teško povređene mladiće. Ona je u razgovoru sa generalnim direktorom Zdravstvenog centra dr Markom Jakšićem izrazila podršku rukovodstvu te ustanove i istakla da će i u buduće imati podršku Koordinacionog centra obećavši porodicama povređenih mladića jednokratnu novčanu pomoć.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018