Vesti

Stanje ranjenih Jablana Jeftića i Jovana Miloševića i dalje kritično

Dvojica srpskih mladića, radnika benzinske pume u Grabovcu kod Kosovske Mitrovice teško su ranjena kada je nepoznati napadač otvorio na njih jutros vatru iz automatskog oružja. Stanje ranjenih Jablana Jeftića i Jovana Miloševića, nakon višesatnih operacija u kliničko-bolničkom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice je i dalje kritično, izjavio je za KIM radio načelnik hirurškog odeljenja dr Radimir Janković. Dr Janković je rekao da je zbog velikog krvarenja pacijent jošuvek životno ugrožen i njegovo stanje se prati iz časa u čas. »Kod Jablana Jeftića postoje teške povrede leve nadkolenice sa povredom arterije i vene praćeno teškim iskrvarenjem, kod njega je povređena i druga butina, krvni sudovi i nervi na njoj». Stanje Jovana Miloševića je nešto stabilnije, rekao je načelnik hirurskog odeljenja u mitrovačkoj bolnici. »Milošević je zaradio teške povrede grudnog koša, trbuha i ekstremiteta razprsnutim projektilima. On ima i težu povredu u preponskoj regiji», izjavio je dr Janković. Dok pripadnici Kosovske policijske službe, koji su izvrsili uviđaj tvrde da se radi o oruzanoj pljački, vlasnik benzinske pumpe u Grabovcu Radašin Pavlović smatra suprotno. «Mislim da je u pitanju etnički motivisani napad. Da nije reč o pljački pokazuje i to što je novac u pumpi ostao netaknut», rekao je Povlović. Napad na Jeftića i Miloševića je drugi oružani napad ove nedelje u kosovsko- mitrovačkom okrugu. Prethodno je pucano na vozilo sekretara Eparhije raško-prizrenske Srđana Stankovića, u kome se nalazila njegova porodica. Povređenih nije bilo.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018