Vesti

U naselju Rudnik kamenovan UN autobus sa Srbima

Autobus koji dva puta nedeljno prevozi Srbe iz Osojana do Kosovske Mitrovice kamenovan je jutros u albanskom naselju Rudnik na severu Kosova, ali sem materijalne štete povređenih na sreću nije bilo. Vozač Aca Trajković izjavio je da je autobus sa jasnim oznakama UN u kome je bilo oko 60 Srba među kojima veliki broj dece i starih lica kamenovan u Rudniku oko 9 sati i 30 minuta i da su tom prilikom polomljena dva bočna stakla na autobusu. “Tu je škola sa desne strane, to je vreme velikog odmora, uvek kad tu prolazimo ima puno dece i kad god prođemo uvek nas gađaju. Cela desna strana autobusa je izlupana. Nije to prvi put to se redovno dešava, ” naveo je vozač Trajković. Napad na autobus sa Srbima je drugi incident u poslednja tri dana, prethodno je kod Kosovske Mitrovice na vozilo kojim je upravljao protojerej Srđan Stanković pucano iz automatskog oružja, ali na sreću nije bilo povređenih.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018