Vesti

V. Božović:Povratak moralnim vrednostima je put ka Evropi

Generalni inspektor MUP-a Srbije Vladimir Božović izjavio je za KIM radio da je naša zemlja veoma daleko od Evropske Unije i da nas nema ni u naznakama iz mnogo faktora. «Potrebno je da se tim našim korenima porodice, crkve, morala, ljudskih vrednosti vratimo, da sve ono što smo odbacili tokom komunističkog perioda i tokom lutanja ovih par godina na evropskom putu bude na dobrobit povratka sebi samima. To znači da se oslobodimo svih zabluda prošlosti a da to što smo kroz istoriju mnogo propatili uzmemo sebi za nauk da hrabrost, viteštvo, čojstvo, junaštvo, pretvorimo sada u taj evropski potencijal», rekao je Božović. On je mišljenja da će reformisani sektor bezbednosti (civilni i vojni) omogućiti našoj zemlji da reši svih prepreka ka Evropi, i naglašava da ćemo tada moći da sa mnogo više kredibiliteta ukažemo na teško stanje Srba na Kosovu i Metohiji. «Da pokažemo koliko je apsurdna i neodrživa situacija u dezintegracionim procesima koji su danas prisutni na Kosovu i Metohiji u zahtevu za nekakvom kvazi novom državom na teritoriji SCG kao i dezintegracioni procesi u Crnoj Gori koji teže razbijanju zajedničke drzave», poručuje Božović. On smatra da sa takvim stanjem svesti dobijamo mnogo više na kredibilitetu da našim evropskim saveznicima i prijateljima pokažemo i dokažemo da mi zaista jesmo onaj narod iz prvog i drugog svetskog rata, njihov saveznik u borbi za evropske vrednosti. Generalni inspektor MUP-a Srbije ističe da su Srbi narod koji danas sa ponosom treba da obeležava i Dan pobede nad fašizmom potkepljujući takav stav tezom da je Srbija dala veliki doprinos, kako kroz do sada priznatu Narodno- oslobodilačku borbu i partizanski pokret tako i kroz Ravnogorski pokret Jugoslovenske vojske na čelu sa generalom Dragoljubom Mihajlovićem.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018