Vesti

G. Bogdanović:Srbija je bila Evropa, Srbija će i biti Evropa!

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke i član Srpske Liste za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je za KIM radio, povodom obeležavanja Dana Evrope, da je siguran u razvoj demokratskog progresa u našoj zemlji i zato izražava optimizam u skoro priključenje naše zemlje Evropskoj Uniji. «Bez obzira na to što su prekinuti pregovori o stabilizaciji i asocijaciji i imamo veliku prepreku a to je Hag, ja sam optimista i očekujem da će demokratsko rukovodstvo u Beogradu uspeti da prevaziđe probleme, a Srbija ubrzanim koracima krene ka EU. Srbija je bila Evropa, Srbija će i biti Evropa, poručio je Bogdanović. On kaže da narod Srbije nikada nije bio blizak fašizmu i zato veruje da se nikada nećemo vratiti u period od pre 60 godina. Bogdanović je danas na Dan obeležavanja pobede nad fašizmom podsetio da su Srbi uvek bili slobodoljubiv i slobodoumni narod. «Verujem da će naš narod uspeti da odagna mračne sile koje postoje u Srbiji i koje je vraćaju nekoliko decenija unazad. Vrlo je bitno da mi imamo našu viziju i strategiju za ulazak u Evropu», kaže Bodanović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018