Vesti

U Zvečanu proslavljena gradska slava

Opština Zvečan danas je proslavila Đurđevdan svoju gradsku slavu. Povodom toga danas je u crkvi Sv. Georgija služena Sveta Arhijerejska Liturgija i obavljen čin rezanja slavskog kolača. Svetu Arhijerejsku Liturgiju je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski gospodin Artemije sa sasluženjem monaštva i sveštenstva ovoga kraja, nakon čega je priređen prigodan kulturno-umetnički program. Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović istakao je da smo svedoci srpskog stradanja na ovim prostorima, ali je ujedno čestitajući slavu svim građanima opštine Zvečan izrazio nadu da će Srbi opstati i ostati na ovim prostorima. Proslavi gradske slave Opštine Zvečan prisustvovao je veliki broj vernika i građana ove opštine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018