Vesti

Pucano na sekretara Eparhije raško-prizrenske

Na vozilo sekretara Epahije raško-prizrenske protojereja Srđana Stankovića pucano je sinoć oko 22.00 časa na izlazu iz sela Rudare u opštini Zvečan. Prema rečima oca Srđana ispred automobila kojim je upravljao preprečio se golf crne boje, iz kojeg je ispaljeno nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. On kaže da je prilikom zamenjivanja registarskih tablica primetio jednog mladića kako telefonira, ali to njemu nije izgledalo sumnjivo i nastavio je put. “Vozilo se velikom brzinom kretalo i preseklo mi put da ne mogu da prođem. Uključili su sva četiri svetla. Misleći da je nešto hitno ja sam ih pustio da prođu dalje. Auto bez tablica se preprečio putem u levoj strani. Videvši da se vrata otvaraju bilo mi je sve jasno... Zakočio sam i krenuo unazad da bi pobegao. U trenucima dok sam okretao vozilo video sam dvojicu koji su krenuli ka meni, tada su počeli pucnji…”. Protojerej Srđan je incident prijavio policiji u Zvečanu. Pojedini mediji pogrešno su preneli informaciju o sinoćnjem napadu i što kako kaže sekretar Eparhije, njihovi izveštaji nisu u skladu sa onim što je rekao u policiji. “Žao mi je što sam se sinoć čuo sa ljudima iz eparhijske info službe koji su preneli tu vest, pre svega sam zvao vladiku Artemija da mu javim celu situaciju, međutim bio sam prilično iznenađen i zaprepašćen jutrošnjim vestima kad sam u jutarnjem programu video nešto što se nije dogodilo. To nije bilo na putu za Sokolicu, nego upravo sa puta za Sokolicu. Oni su mene u zasedi čekali”, rekao je on. Otac Srđan je sa suprugom i dvoje dece, starosti od 6 meseci i četiri godine, putovao prema Gračanici, gde se od 1999. godine nalazi sedište episkopa Artemija. U napadu niko nije povređen, a policija je izvršila uviđaj.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018