Vesti

U eksploziji u severnoj Kosovskoj Mitrovici povređenih nema

U sinoćnoj eksploziji bombe ispred glavnog vodovodnog postrojenja u severnoj Kosovskoj Mitrovici na putu ka Suvom Dolu povređenih nema, a pričinjena je manja materijalna šteta. ” Vladimir Rakić, direktor gradskog vodovoda “Ibar” je izjavio za KIM radio da ne očekuje da će krivci za ovaj napad biti pronađeni. “Uviđaj je izvršila forenzička ekipa KPS-a iz južne Kosovske Mitrovice zato što takve nema u severnoj. U dosadašnjim sličnim uviđajima nikada nisu ništa pronašli pa sam mišljenja da ni po pitanju sinoćnjeg događaja neće pronaći dokaze, a samim tim ni krivce”. Rakić kaže da ovo nije prvi pokušaj oružane sabotaže na ovom objektu. On smatra da takav vid pritiska neće naterati srpsko stanovništvo u tom delu Kosova i Metohije da napusti svoje domove. ” Ovdašnje stanovništvo je, kao i svaki put kad se desi incident, uznemireno. Međutim, mislim da je ovaj narod navikao na takav vid pritiska i da jasno i glasno na njih odgovara opstankom”, kazao je Rakić”. Inače, iz napadnute Pumpne stanice snabdeva se pijaćom vodom polovina stanovništva Zvečana i severnog dela Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018