Vesti

Policija poseduje video zapis incidenta u K. Mitrovici, u toku je identifikacija napadača

Komesar međunarodne policije na Kosovu Kai Vitrup oštro je danas osudio napad na srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici. Zbog ovog, kako je rekao besmislenog čina nasilja, suspendovana su dva KPS policajca jer se nisu propisno ponašali tokom incidenta. „Odnosi između Severne i Južne Mitrovice postojano su se poboljšavali zahvaljujući i Srbima i Albancima poslednjih godina“, rekao je danas novinarima u Prištini policijski komesar Kai Vitrup. On je naglasio da se policija neće smiriti dok odgovorni za napad na srpskog mladića ne budu dovedeni pred lice pravde. Istragu o ovom slučaju sprovodi jedinica za ozbiljne zločine Glavnog štaba UNMIK-a. „Četiri albanska mladića su iz južnog dela prešli u severni deo. To izražava određenu zabrinutost i iz tog razloga pokušavamo da povećamo međunarodno prisustvo na severu Kosova u toku narednih 48 časova“ rekao je policijski komesar. On je potvrdio da su kamere, koje su postavljene na Ibarskom mostu, snimile incident i da je sada u toku identifikacija napadača. Vitrup je poručio da svi policajci koji rade u južnoj Mitrovici treba da shvate svoju odgovornost na obezbeđivanju sigurnosti i bezbednosti u ovoj oblasti. „Zbog nepoštovanja ovog pravila suspendovana su dva policajca KPS-a, jedan Srbin i jedan Albanac, koji su neadekvatno reagovali tokom ovog incidenta. Policijski komesar je potvrdio da most na Ibru, koji je od sinoć zatvoren, sada obezbeđuju međunarodne snage a da će most biti ponovo otvoren kada se politički i bezbednosno proceni da je to moguće. On je pozvao sve stanovnike Kosovske Mitrovice, naročito eventualne svedoke napada na srpskog mladića, da pomognu istrazi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017