Vesti

Zdravstveno stanje ranjenog mladića stabilno - UNMIK zatvorio most na Ibru

Milisav Ilinčić koji je ranjen sinoć na ivici glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Načelnik odeljenja hirurgije, bolnice u Kosovskoj Mitrovici dr. Radomir Janković, izjavio je da je Ilinčić zadobio povredu u predelu levog rebarnog luka i da mu je povređeno debelo crevo. Janković je dodao da je rana koja je nastala najverovatnije od uboda nožem sanirana da je krvarenje zaustavljeno i da je pacijent trenutno stabilan. Napomenuo je da pacijent takođe ima povredu glave koja mu je naneta tvrdim predmetom. Napad na devetnaestogodišnjeg Srbina dogodio se sinoć u 18 :15 sati u blizini glavnog ibarskog mosta i to na očigled policije koja nije intervenisala. Prema rečima očevidaca njega su napala trojica mladića, koji su nakon napada pobegla u južni deo grada nastanjen isključivo kosovskim Albancima. U blizini glavnog ibarskog mosta odmah se okupilo nekoliko stotina Srba koji su blokirali sve prilaze mostu. Administrator UNMIK-a u Kosovskoj Mitrovici Džerard Galuči izjavio je da će most na ibru u Kosovskoj Mitrovici zbog incidenta od sinoć biti zatvoren za civilni saobraćaj. On je dodao da će istragu o tom napadu preuzeti UNMIK policija i da će na mostu do daljnjeg biti prisutni samo pripadnici međunarodne policije. Prelaz preko mosta biće dozvoljen samo unifornisanim licima kazao je Galuči.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017