Vesti

Juniorsko «karate-prvenstvo» u Leposaviću

U Leposaviću je pre par dana održano karate prvenstvo Kosova i Metohije za decu do 15 godina na kome su učestvovali karate klubovi iz Leposavića, Kosovske Mitrovice Zvečana i Zubinog Potoka. Najmlađi učesnici prvenstva takmičili su se u borbama ekipno i pojedinačno i bilo ih je više od stotinu. Milosav Marković, predsednik karate kluba Leposavić, ističe, da je organizaciono ovaj turnir protekao besprekorno izrazivši naročito zadovoljstvo atmosferom koja je vladala. Sudile su internacionalne sudije a takmičenju je prisustvovao i predsednik karate saveza Kosova i Metohije Oliver Ivanović. Članovi Karate kluba «Leposavić» osvojili su na ovom prvenstvu ukupno 17 medalja od čega je osam zlatnih četiri srebrne i pet bronzanih. Za najboljeg karatistu turnira je proglašen Mihajlo Milanović iz Karate kluba Leposavić koji je osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Organizatori ističu da je takmičenje proteklo u fer atmosferi i takmičarskom duhu. Osvajači prva četiri mesta stekli su uslov za takmičenje na prvenstvu Srbije i Crne Gore koje će se uskoro održati u Beogradu ili Jagodini.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017